Verdens største parkeringsplads - så mange biler kan der holde på samme tid!

Det hører formentlig til sjældenhederne, at man ved West Edmonton Mall i Canada er nødsaget til at cirkulere rundt i sin bil i jagten på en parkeringsplads. 

Her er der nemlig intet mindre en 20.000 parkeringsbåse at vælge mellem, hvilket gør parkeringsarealet til det største i verden. Og den 18. september 1981 kom der officielt papir herpå, i og med at parkeringspladsen blev optaget i Guinness Rekordbog. 

Rekorden som indehaver af verdens største parkeringsplads er dog ikke det eneste, West Edmonton Mall kan bryste sig af. Således har indkøbscentret også været kåret som det største af sin slags i kraft af sine 5.2 millioner kvadratmeter fordelt ud på 48 arealer med butikker. 

Derudover har West Edmonton Mall også været indehaver af titler som Verdens største indendørs forlystelsespark og verdens største indendørs vandland. 

Fakta om West Edmonton Mall

Indkøbscenteret i Edmonton, der er hovedstaden i den canadiske provins Alberta, rummer mere end 800 butikker, 100 restauranter og 19 biografer. Centeret har også en ishockey-bane, som det lokale NHL-hold, Edmonton Oilers, af og til benytter til trænings-sessioner. 

Der er også to hoteller, hvor det ene promoverer sig ved at have forskellige tema-værelser; Et Hollywood, et polynesisk, et iglo, et jernbane, et afrikansk og et arabisk værelse for bare at nævne nogle eksempler. Der er ligeledes et kapel samt en god håndfuld natklubber.

West Edmonton Mall er konstrueret med en række fløje, der hver især har sit eget tema. 

Da indkøbscentret åbnede i 1981 udtalte arkitekten bag; 'Det, vi her har skabt, betyder, at man ikke betyder at tage til New York, Paris, Disneyland eller Hawaii - det hele kan man nu finde her i Edmonton'. 

Parkeringsplads


Men er det den største?

Selvom indkøbscentret er blevet kåret som indehaver af den største parkeringsplads i verden, så har der været diskussion om, hvorvidt det er korrekt. Parkeringsarealet er delt op i et indendørs og et udendørs afsnit, hvorfor kritikkere peger på, at der er tale om to selvstændige parkeringsarealer. 

Hvis man skal følge den argumentation, er det i stedet parkeringsarealet ved Seattles Sea-Tac lufthavn, er er det største i verden - her er der 13.000 parkeringspladser under samme tag. 

I det hele taget er der mange abnorme parkeringsarealer i USA. Ved Universal Studios er der plads til 10.000 biler, ved Denver Lufthavn 7.000 og lufthavnen ved Baltimore har 14.000 parkeringspladser fordelt på to parkeringshuse. 

Den danske mastodont

På de danske breddegrader kommer der inden længe et nyt parkeringsareal, der kommer til at slå alle rekorder. En landmand fra Høve i Nordsjælland er lige nu i færd med at omlægge et markareal til en storslået parkeringsplads med 12.000 parkeringspladser. 

Samlet set bliver 30 hektar omdannet til parkeringspladser, og det sker i forbindelse med Tour de France, er skydes i gang d. 1. juli 2022. På anden etape kommer feltet forbi Odsherred, hvor det forventes, at flere tusinde gæster og turister vil lægge vejen forbi. 

Hvem holder styr på parkanterne?

Når så mange biler samles på et sted som i de ovennævnte eksempler, er det nødvendigt med en nogen, der holder styr på, at alle parkerer efter de pågældende regler. 

Vigtigt er det derfor, at man allierer sig med et parkeringsselskab, der kan udstede afgifter eller kontrolgebyrer til de parkanter, der ikke formår at overholde parkeringsreglerne. Mindst lige så vigtigt er det, at der er en klar procedurer klar, såfremt de parkanter, der har modtaget en parkeringsafgift, holdes op på deres udestående, såfremt de ikke betaler afgiften rettidigt. 

Her kan et samarbejde med en inkassovirksomhed være fordelagtigt, og der findes på det danske marked mange aktører. En af de højest specialiserede på danske marked er Euroincasso ApS fra Vejle. De har grundet deres tætte samarbejde med parkeringsselskabet APCOA et indgående kendeskab til parkeringsbranchen. 

Euroincasso ApS med base i Vejle varetager inkassoprocedurer for ubetalte parkeringsafgifter udstedt på en række af landets største parkeringsarealer. 

 

  

       

Kommentarer